Säsongens trender

Vill du ha koll på säsongens trender och kunna klä dig rätt? Vissa trender började redan förra året, men har vuxit i år. En populär färg just nu är varm senapsgul som återkommer i många plagg och detaljer, likväl som i inredning. Även andra nyanser av gult gör en comeback, till exempel ljust citrongult som för tankarna till citronfjärilar och lemonad. Leopardmönstrat gäller även i år och återfinns på både tajts, baddräkter och blusar. Lite djuriska mönster ihop med sommarens solbränna är aldrig fel. Denim är stort även i sommar, men vi kan ana att det börjar tappa lite mot nästa år. Fortfarande är det dock helt rätt så klä dig gärna i jeansjacka eller en snygg skjortklänning i denimtyg. Nytt för i år är kombinationen av jeanstyger och lappteknik och här hittar du alla möjliga snygga plagg sydda av rutor av denim, omväxlande mörkt, ljust, slitet och nytt. Här hittar du några andra trender som gäller i år:

Volanger

Precis som förra året är det volanger som gäller. Blusar, baddräkter och framför allt klänningar får gärna ha volanger. Stora och svepande ger de en känsla av sommar, fjärilar och allt som är lättsamt.

Vitt och pasteller

Under sommarhalvåret gillar vi att klä oss ljus, gärna i vitt och pasteller. Att gå ut i försommarsolen iklädd höstens mustiga färger känns helt enkelt inte rätt. Nu är det vitt, ljust och luftigt som gäller.

Bokstavshalsband

En guldig bokstav tillsammans med en vit skjorta och en plisserad kjol eller ett par vida byxor är trendigt just nu. Bokstavshalsbanden känns lite lagom bling-blingiga och finns i flera olika prisklasser. Ett sådant halsband blir ett snyggt blickfång till en i övrigt enkel och stilren klädsel. Vill du bära din egen bokstav eller kanske någon älskad persons bokstav? Eller väljer du bara en du tycker är snygg? Oavsett vilket kommer du att få frågor om vad bokstaven står för.

Plisserade plagg

Kanske tänker du på mormor när du tänker på plisserade vadlånga kjolar, men det här är version 2.0 och du kommer att älska det. Under våren har det synts många plisserade plagg på modevisningar runt om i modestäderna, allt ifrån blusar till kjolar och faktiskt också byxor.

Hippie

Hippietemat återkommer ofta i modet, men i nya versioner. I år är det en lyxigare variant som gäller och inspiration hämtas från Indien och från Marocko.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *