Bästa basgarderoben för barn

Att köpa kläder till barn är inte särskilt enkelt. De växer snabbt och därför känner många att det inte är värt att köpa fina barnkläder. Det gäller dock att satsa på några få utvalda nyckelplagg som passar i många olika situationer. Resten kan köpas begagnat eller lånas av vänner och bekanta. Här hittar du de bästa tipsen för att skapa en bra basgarderob till barnen.

Investera i några klassiska plagg

En basgarderob för barn behöver inte ha särskilt många plagg, men de som ingår bör vara klassiska eftersom det möjliggör många olika kombinationer. Självklart ska plaggen även vara bekväma och tåla lek och skoj. Hos kidsbrandstore.se hittar du ett stort utbud av Gant barnkläder och andra populära varumärken. Gant är ett amerikanskt livsstilsmärke som är känt för sin lediga, men välklädda stil. Kvalitet och elegans kombineras med sköna material om modeller. De klassiska kollektionerna som är gjorda för barn är minst lika snygga som de klädesplagg som erbjuds för vuxna. De erbjuder bland annat stilrena jeans, bekväma hoodies och klassiska skjortor.

Grundprincipen för att skapa en bra basgarderob är densamma som basgarderoben för män eller kvinnor. Klassiska, snygga och tidlösa plagg i neutrala färger är aldrig fel. Det behöver inte kosta särskilt mycket att bygga en bra garderob om du handlar smart. Håll utkik efter reor och satsa på basfärger som kan kombineras med allt. Undvik plagg av udda material eftersom de ofta är svåra att tvätta och svårare att kombinera med andra plagg i garderoben.

Välj funktionella plagg som tål lek

Det är viktigt att barngarderoben består av funktionella plagg som är sköna. Barnplagg ska tåla lek och skoj. Barn älskar att leka utomhus och därför är det viktigt med kläder som är lämpliga för kallt väder. Att klä sig rätt i kyla kräver planering. Det gäller att hålla värmen och samtidigt vara rörlig för lek. Klä gärna barnen enligt lager på lager-principen. Det gör att du snabbt kan skala av ett eller flera lager om barnet blir för varmt, samtidigt som risken för att barnet ska frysa minskar. Slitstarka ytterplagg är en bra investering till barnens basgarderob.

Köp begagnat

Utöver några få klassiska klädesplagg och slitstarka ytterplagg behöver barnet givetvis fler saker i garderoben. Du behöver dock inte köpa allting nytt. Barn växer snabbt och därför kan det vara en bra idé att köpa vissa plagg begagnat. Det gäller framför allt plagg som används mer sällan, exempelvis kalaskläder eller vissa accessoarer. Du kan köpa och sälja barnkläder på andrahandsmarknaden via second hand-butiker, Facebookgrupper och olika plattformar. Du kan även låna barnkläder av vänner och bekanta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *