Sälj och köp kläder på andrahandsmarknaden

Idag är vi mer miljömedvetna än någonsin och många kämpar aktivt med att dra ned på sin konsumtion. Det gör att det har blivit mer populärt än någonsin att köpa och sälja kläder på second hand. Det är ett utmärkt sätt att fylla garderoben utan dåligt klimatsamvete. Att sälja de kläder som man inte längre vill ha ger i sin tur både klirr i kassan och mer plats i garderoben.

Tänk på det här när du ska sälja kläder

Det finns massor av olika sätt att bli av med de kläder man inte längre använder. Det enklaste är att lämna in dem på en second hand-butik. På vissa sådana kan du få en del av vinsten när plagget blir sålt. Andra ställen jobbar med ren välgörenhet. Det går också bra att sälja och köpa kläder och smycken i olika Facebookgrupper. Ett tips är att leta upp grupper som är inriktade på de märken du vill sälja eftersom du ofta får mer betalt i sådana. Har du smycken och andra accessoarer i guld är det generella tipset att lämna in dem hos en försäljare som är specialiserade på att köpa upp och sälja guld eftersom det är tryggast så. De värderar guldet åt dig så att du inte råkar sälja det för billigt. Auktionssidor på nätet är också en bra plats att sälja plagg och accessoarer på. Du bestämmer oftast utgångspriset själv, men ett tips är att lägga dig ganska lågt. Plagg som är populära tenderar ändå att rusa upp i pris ganska snabbt.

Hitta fynden på second hand

Just nu är det guldtider för second-hand. Nya butiker öppnar överallt, något som ger dig utmärkta möjligheter att fynda. När du ska handla kläder och accessoarer på second hand kan det vara bra att först göra en inköpslista, annars tenderar du att komma hem med mycket mer än vad du tänkt dig. Var dock beredd på att det kan behövas flera besök på olika butiker innan du fått ihop allt på din lista. Söker du speciella märkesplagg finns många butiker inriktade på just sådana. Ett annat hett tips är att prova plaggen. Något som ser tråkigt ut på galgen kan se fantastiskt ut på din kropp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *